Onze methodes

Dit zijn onze zeer innovatieve en milieu vriendelijke methodes:

1. Heet water injecties

Met deze techniek, wordt er kokend heet water geïnjecteerd in het hart van de plant en de bodem om de plant heen. Het wortelstelsel krijgt door het hete water een enorme klap, waardoor de celstructuur van de plant barst en de plant na een paar behandelingen met deze techniek zal afsterven.

2. Elektrische methode

Met deze methode stuurt de machine een elektrische lading door de plant tot in de wortel en wordt als het ware geëlektrocuteerd. Door de elektrische energie wordt de plant dood gekookt vanuit de wortel. Er wordt hiermee alleen warmte en energie gegenereerd in de plantcellen, waardoor er geen risico is voor de omgeving of nevenschade.

3. Afgraven en zeven

De bodem waarin de Duizendknoopwortels zitten wordt afgegraven in lagen van 20 cm, tot er geen wortels meer zichtbaar zijn. Dit kan soms tot 1 meter diep zijn. De grond wordt gezeefd om alle worteldelen te verwijderen. Vervolgens wordt de schone grond teruggestort.

Afvoeren van afval van de Duizendknoop

Het afval; de takken, bladeren, grond en wortels, mogen niet zomaar bij het groenafval weggegooid worden!

Het afval van deze hardnekkige woekeraar moet in speciale zakken worden afgevoerd en moet door een gecertificeerd groenafval-verwerkingsbedrijf

worden verwerkt. Dit is nodig om verspreiding tijdens het afvoeren en verwerken tegen te gaan.


Voor meer informatie of een offerte kunt u ons bereiken op 035-6943665, of vul het contactformulier in, dan bellen wij u voor een afspraak.